Nyt Mindfulness kursus starter i Herlev den 24. september

Et mindfulness kursus er en god måde at tilegne sig de grundlæggende elementer i en mindfulness meditations praksis, som kan bidrage til at reducere stress i hverdagen.

Mindfulness kursus i Herlev starter torsdag den 24. september 2015.

I Herlev er det muligt at følge et 8-ugers kursus i mindfulness. Et 8-ugers mindfulness kursusforløb er en god og effektiv måde at tilegne sig en grundlæggende forståelse og praksis af mindfulness. Kurset afholdes torsdage kl 17.30-20.00 og fortsætter efterfølgende torsdage – med en enkelt kursusgang lørdag d. 31/10:

Formålet med et 8-ugers Mindfulness kursus

Formålet med mindfulness kurset er, at du får en gradvis indføring i praktiseringen mindfulness og mindfulness meditation. I løbet af et 8-ugers mindfulness kursus vil du gennem daglig mindfulness praksis opnå en øget grad af opmærksomhed på dine tanker og handlemønstre og derigennem opleve en større mental frihed og indre klarhed. Der kræves ikke nogen forudsætninger for at deltage i et mindfulness kursus ud over et åbent og nysgerrigt sind.

Mindfulness kursus opbygget efter Jon Kabat-Zinns Mindfulness program (MBSR)

Mindfulness kurset er opbygget efter de metoder som Jon Kabat-Zinn har udviklet i sit 8-ugers MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) program. Mindfulness kurset, som er udviklet med baggrund i mere end 30 års forskning, er en af de mest veldokumenterede metoder til stresshåndtering samt angst- og depressions forebyggelse.

Indhold af et mindfulness kursus

Mindfulness kurset består af 8 sessioner, der hver varer cirka 2½ time, samt en længere session på 4½ time, som afholdes i stilhed. I løbet af en mindfulness session vil hovedvægten være lagt på at praktisere de forskellige mindfulness teknikker, som man gradvist introduceres under kursusforløbet. Udover mindfulness øvelserne vil deltagerne under mindfulness kurset blive præsenteret for forskellige temaer forbundet med mindfulness, som eksempelvis meditation, stresshåndtering og hvordan man lærer at slippe forstyrrende tanker og følelser.

Forskellige øvelser på mindfulness kurset

For at lære kunsten at være mindful – bevidst nærværende har man udviklet en række effektive mindfulness øvelser. På dette mindfulness kursus vil man introduceres til flere forskellige mindfulness øvelser. Øvelserne på mindfulness kurset inkluderer kortere tilstedeværelses øvelser. opmærksomhed på vejrtrækningen, mindfulness meditation, afspænding og kropsscanning. Du modtager lydfiler med mindfulness øvelser samt en grundig beskrivelse af alle de øvelser, som du lærer på mindfulness kurset.

Daglig praksis af mindfulness

Den daglige træning mellem gruppesessionerne er en nødvendig del af mindfulness kurset. Du kan med fordel afsætte cirka 30 minutter om dagen til meditation, yoga og andre mindfulness øvelser, som du lærer på mindfulness kurset.

Effekterne af Mindfulness

Der eksisterer i dag et stort antal forskningsresultater og videnskabelige undersøgelser, som dokumenterer de mange positive effekter ved mindfulness og mindfulness meditation. Blandt konklusionerne er at mindfulness er effektiv mod depression, angst, stress samt eksistentielle problemstillinger. Generelt giver mindfulness en større grad af nærvær og tilstedeværelse, samt en øget bevidsthed om krop og sind.

Næste Mindfulness kursus starter torsdag den 24. september

Det næste mindfulness kursus starter torsdag den 24. september kl. 17.30. Mindfulness kurset varer hver gang 2½ time, med en forlænget session på 4½ time. Mindfulness kurset afholdes hos Coaching People, på Gl. Klausdalsbrovej 482, tæt på buslinjerne 42, 165, 167, 168 og med gode parkeringsmuligheder.

Mindfulness lydfiler inkluderet i mindfulness kurset

Der vil være mellem 6 og 12 deltagere på et mindfulness kursus. Dette 8-ugers mindfulness kursus er inklusive mindfulness lydfiler og mindfulness kursusmappe.
For yderligere information og tilmelding til mindfulness kurserne ring: 2972 4424 eller skriv: jacob@mindful.casa